Pagini

marți, 24 iulie 2012

Chec cu afine

Este un desert rapid si gustos.

Ingrediente:




4 oua
2 linguri smantana
2 linguri ulei
3 linguri zahar (sau 4 daca nu tineti la silueta)
5 linguri faina cernuta
150-200 gr afine proaspete sau congelate
60 gr stafide

Separam albusurile de galbenus. Batem albusurile spuma. Frecam cele 4 galbenusuri cu cele 3 linguri de zahar pana se ingroasa si se albesc iar la final adaugam smantana si uleiul.

Adaugam in compozitia de galbenus treptat cate 1 lingura de faina si 1 lingura galbenus si amestecam incet cu telul (de jos in sus) ca sa nu se lase compoziti(sa ramana aerul din albusuri pentru a creste mai bine).
Dupa ce am adaugat toata faina si albusul batut adaugam jumatate din compozitie in tava de chec tapetata cu hartie de copt. Apoi adaugam jumatate din afine si stafide. Turnam peste si cealalta jumatate iar la final punem restul de afine si stafide.

Dam compozitia de chec la cuptor la foc mic spre mediu cam 40 minute (timp in care va recomand sa nu deschideti usa de la cuptor).
Dupa 40 minute inchidem cuptorul si lasam checul acolo inca 20 minute.
Apoi il scoatem, il pudram cu zahar pudra si il lasam sa se raceasca.





Pofta buna dar grija la silueta!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu